zaterdag 30 mei 2009

IJsselstein halve marathon

De IJsselstein halve marathon stond dit keer voor Terry en mij en in het teken van begeleiden en hazen. DSC05263Frits, Mariska en Annemieke wilden in ieder geval onder de 2 uur finishen. Voor Annemieke was het de eerste en dus werd gezien de warmte besloten dat finishen belangrijker was dan het halen van de 2 uurs limiet. Frits zou (indien het gevoel goed was en bleef) proberen richting de 1.50 – 1.55 uur te gaan. DSC05232 Zoals afgesproken ontmoeten we Petra op het stadhuisplein, DSC05224waar zij kennis maakte met de groep van vandaag. Petra had aangeboden ons gedurende de hele race te begeleiden en verzorgen. Dat ik zo’n aanbod niet afgeslagen heb lijkt me vanzelfsprekend. DSC05231Toch? De rest was dan ook aangenaam verrast.
Om 11.00 uur snel naar het startgebied om Ans op 10km van start te zien gaan in gezelschap van Erwin.

Nog even wat bekenden en clubgenoten gesproken voor de start van de halve marathon. Na het startschot gingen wij weg op 5.40 min/km, waarbij gewoonte getrouw de eerste 2 kilometers sneller gelopen werden. Voor ons (Terry en ik) dus zaak om het tempo wat te laten zakken en voor de dames en heer te blijven.
Eenmaal uit de grootste drukte werden de kilometers steeds constanter en zat iedereen er lekker in. Met grote regelmaat kwam Petra al fietsend langszij om iets verderop klaar te DSC02140staan met een bidon H3O en/of ons op de foto te zetten. Al lopend heb ik geprobeerd haar op de foto te zetten, maar dat valt nog niet mee ;-)
Iedereen werd al snel nóg enthousiaster van de persoonlijke verzorging en binnen de kortste keren werden wij het Herbalife team genoemd in de groep, die het constante tempo wel prettig vond en ons bleef volgen. De bidon ging gretig van hand tot hand. De drankposten waren voor ons, op de natte sponzen na praktisch overbodig geworden. Precies op de momenten dat het weer nodig was stond onze eigen Herbalife dame er. Echt een Super actie die wij allen zeer gewaardeerd hebben, en voor herhaling vatbaar is. Naast de verzorging heeft Petra zowel Mariska, Annemieke als Frits een hart onder de riem gestoken op de momenten dat het zwaar was. DSC02142Tussen kilometer 15 en 16 kreeg Mariska het wat zwaarder en liep ook de hartslag wat omhoog vanwege de warmte. Zij gebaarde ons om door te gaan, waarop Terry aangaf bij haar te blijven. Frits en Annemieke konden het tempo nog aanhouden en dus trokken wij een klein gaatje, in de wetenschap dat Mariska in Terry een zeer goede begeleidster had.
Onderweg was er veel contact met andere lopers, iets dat altijd erg gezellig is en tevens de aandacht van eventuele zware momenten afneemt. De groep volgers bleek gestaag te groeien, en wij zijn door meerdere gevraagd volgend jaar weer als haas aanwezig te zijn. Altijd leuk, een stukje waardering van andere lopers. Ik heb verzuimd naar jullie namen te informeren. Mochten jullie dit lezen, laat dan een reactie achter. Wellicht tot ziens.DSC02150
Op kilometer 18 stond de echtgenoot en zoon van Annemiek om haar nog een boost voor de laatste kilometers te geven. DSC05337
Inmiddels was Frits weer bij ons aangesloten, na een gaatje geslagen te hebben. Het was pittig en wegkomen wilde niet echt lukken dus waren we weer met z’n drieën en onze trouwe begeleidster op de MTB.
Annemieke moest even diep gaan, maar het zag er nog erg goed uit en ze was nog prima in staat volledige zinnen uit te brengen, dus overtuigden Petra en ik haar ervan dat die 2 uur haalbaar was. Op mijn aangeven om te versnellen, gaf Annemieke aan het niet meer te kunnen, maar…..ze deed het ongemerkt wel. In de laatste kilometer ging het tempo richting de 5 min/km en zette zij zelfs nog een tandje bij toen de finish in het zicht kwam.
Frits moest heel diep gaan, maar met z’n drieën kwamen wij in 1:59:02 over de matten. Missie geslaagd!
Snel omdraaien om te zien of Mariska en Terry eraan kwamen. Zij finishten in 2:00:05.
De geplande 5.40 min/km is uiteindelijk 5.39 min/km geworden, als gevolg een grotendeels vlak gelopen kilometers.
Frits, Mariska en Annemieke, grote klasse. Vergeet niet dat het erg warm was. De H3O heeft zijn werk verricht en ervoor gezorgd dat ze alle er drie enthousiast over zijn geworden.
Petra had ook voor een heerlijke herstel shake gezorgd, die binnen een halfuur na de inspanning gedronken werd voor de beste uitwerking.

Een mooie prestatie van Trees mag niet onvermeld blijven. DSC02166Een 3e plaats bij de dames op de halve marathon in 1:39:34
Van harte gefeliciteerd Trees!!

Aangezien het tijdens de IJsselsteinloop bijna altijd prachtig, maar ook warm weer is, heeft de organisatie ieder jaar weer een uitdaging om voor genoeg drankposten en verkoeling te zorgen. Dat is ze wederom gelukt. Genoeg drankposten, sproeiers en sponzen langs het parcours. De organisatie is in handen van de politie van het district Utrecht en Lekstroom. Op het parcours was dan ook genoeg politie aanwezig en werd het verkeer daar waar nodig omgeleid of tegengehouden. Chapeau!!DSC05369Aangezien Ans na 58:15 al terug was, van een prima gelopen 10k kon zij de camera ophalen om ons (en andere bekenden) op de foto te zetten. Hier staat een overzicht.

Morgen wordt de Lintloop in Vleuten georganiseerd door Trecho. Heb je zin om in een gemoedelijke sfeer deel te nemen of lopers aan te moedigen tijdens de Jeugloop, 3,3km, 6,7km of 10km, kom dan naar Het Lint.
Ik zal er zijn om alle finishers op de foto vast te leggen.DSC05260

8 opmerkingen:

 1. Jaaa, het was een super dag. Jullie hebben goed werk verricht en de dames een prachtig resultaat laten lopen. En Annemieke....als je dit leest....er zit nog meer in hoor, je bleef maar babbelen!
  Ik vond het erg leuk om jullie een drankje aan te bieden...doen we nog eens over!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John,

  Door Petra kwam ik op je blog uit en volgens mij wonen wij bij elkaar in de buurt? Anyway begreep dus dat je morgen ook bij bij de Lintloop bent (ik ben evenals m'n vader herkenbaar in LG Aart Stigter tenue, of scroll wat over m'n blog bv foto bij halve van utrecht) dus wellicht tot dan (ook al is het me niet helemaal duidelijk op wie ik nou moet letten...)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. John, Terry en Petra,

  enorm bedankt voor jullie begeleiding echt super!
  Het stimuleert enorm als je begeleid wordt en het was ook heel gezellig waardoor ik met veel plezier kan terugdenken aan mijn eerste halve
  marathon.
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  Super bedankt voor het begeleiden. Ik was allang afgehaakt als jullie er niet bij waren geweest.

  Groetjes,

  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via deze weg wil ik even zeggen dat ik supertrots ben op jullie allemaal. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar ik heb wel steeds aan jullie gedacht. Misschien heeft dat nog een beetje geholpen!

  Gr. Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. -> Petra,
  We hebben ons uiterste best gedaan, maar jou aandeel was ook aanzienlijk. Dank!!

  -> Annemieke,
  Graag gedaan. Lekker van genieten.

  -> Mariska,
  Je hebt het zelf gedaan, wij (Terry iets meer als ik) waren er alleen bij om je te vergezellen en af en toe een beetje af te remmen ;-)

  -> Annet,
  We hebben jou ook gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jhon ook namens mij nog bedankt voor de begeleiding met het groepje dames erbij was het gezellig en lekker uit kunnen lopen.moet gezegt ik had het de laaste km zwaar maar we blijven nu doortrainen voor makelijke langere duurloopjes.ook petra nog bedankt voor de prima verzorging.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. -> Frits,
  Graag gedaan. Op naar de volgende!!
  Met een beetje extra training kun jij mijn haas worden.

  BeantwoordenVerwijderen