woensdag 1 april 2009

De laatste kilometers

Nagenietend van de successen in Dordrecht, staat deze week in het teken van de rust. Vanwege de omslag in het weer en de verwachtingen voor de rest van de week moeten er toch nog wat kilometers gemaakt worden.
Om enigszins aan de veranderde weersomstandigheden te wennen lopen wij dagelijks maximaal een halfuur in dezelfde (soort) outfit die tot 1,5 week terug nog gebruikt werd.

Na Dordrecht zijn Ans en ik maandag een halfuur op pad gegaan in een heel rustig tempo. Dat de temperatuur om 17.30 uur alweer een paar graden gedaald is mag de pret niet drukken.

Gistermiddag mocht ik voor de volgende tests, bloedafname en longfoto's weer terug naar het ziekenhuis. Ik ben onderworpen aan een nauwkeuriger longfunctie onderzoek (spirometrie). Evenals een voorgaand onderzoek werd de test eerst zonder en vervolgens met een luchtwegverwijdend middel uitgevoerd. Aangezien de waarden na de 2e meting (met luchtwegverwijdend middel) een "normale" waarde hadden, kon in ieder geval besloten worden dat de vervolg test (histamine-provocatie) achterwege kan blijven. Gelukkig!! Scheelt mij een ziekenhuisbezoek.
Door de bemoeienis van een vriendelijke assistente werden de uitslagen van het bloedonderzoek en de longfoto's meteen aan de longarts doorgespeeld, zodat ik ook bij hem direct terecht kon.
Om een lang verhaal niet nog langer te maken. De voorgeschreven medicatie betreft 1x daags een pufje Alvesco, 1 x daags een pilletje (Singulair)
en Ventolin vóór de inspanningen. Over 2 weken volgt wederom een gesprek met de longarts om mijn ervaringen te bespreken.

Aangezien ik vanwege het bovenstaande eerder thuis was dan normaal het geval is, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om een stukje te lopen voordat ik 's avonds de reguliere (nu wat rustigere) training zou aanvangen. 6 x 400 meter kon er nog wel bij.

Vanavond verzorg ik de training en houd dus "rust". Morgen en zaterdag wederom een halfuur aan een lage hartslag en dan moet het zondag gaan gebeuren.

Voor alle lopende bloggers heeft Ronald met behulp van een aantal andere bloggers een hele goede actie op touw gezet, namelijk het webbloggerssteunpunt Rotterdam Marathon.
Tijdens de Jaarbeurs Utrecht Marathon heb ik een aantal taken waardoor ik niet in gelegenheid ben iets voor de aldaar aanwezige en/of startende bloggers terug te doen.
Mocht je tijdens het paasweekend in de gelegenheid zijn bezoek dan de
RunningXperience.
Dolf Jansen die een week of 2 terug in het kader van Nike's Men vs Women in de belangstelling heeft gestaan, zal op 1e paasdag aanwezig zijn om de
Jaarbeurs Marathon Award uit te reiken.

Allen heel veel succes en plezier tijdens de R'dam en Utrecht marathon.

1 opmerking: