donderdag 2 april 2009

Opvolgers van de Garmin 305 & 405?

Al enige tijd zijn er geruchten met betrekking de opvolgers van de Garmin 305 & 405. Het onderstaande artikel staat op de site van Garmin. Zou het dan toch zo zijn?

Garmin kondigt vandaag twee nieuwe sporthorloges in de populaire Forerunner-serie aan. De nieuwe Forerunner 310XT is een waterbestendig multi-sport horloge met een slanke, comfortabele vormgeving en een batterijlevensduur van maximaal 20 uur. De Forerunner 405CX, opvolger van de succesvolle Forerunner 405, maakt een zeer precieze berekening van de verbruikte calorieën in combinatie met de hartslag en biedt veel gebruikersgemak.

Forerunner 310XT: waterdicht multi-sporthorloge met een verbeterde batterijlevensduur
"De waterbestendige Forerunner 310XT beschikt over alle geliefde functies van zijn voorganger Forerunner 305 en voegt daar een aantal belangrijke voordelen aan toe," aldus Dan Bartel, Garmin's vice president van wereldwijde verkoop. "Met een draadloze technologie, een batterijlevensduur van zo'n 20 uur en een zeer comfortabele vormgeving maakt de Forerunner 310XT de Garmin GPS-technologie bereikbaar voor meer sporters."

Het slanke ontwerp, de eenvoudige interface en de flexibele polsband zorgen ervoor dat de Forerunner 310XT onder alle omstandigheden comfortabel te dragen is. De Forerunner 310XT houdt snelheid, afstand en locatie probleemloos en accuraat bij. De gebruiker krijgt verder een precieze opgave van verbruikte calorieën, gebaseerd op zijn hartslag. Het sporthorloge is tevens waterdicht tot een diepte van 50 meter en beschikt over een hooggevoelige GPS ontvanger met HotFix voor een snelle en zekere satellietontvangst, zelfs in een dicht loofbos of stedelijk gebied met veel hoogbouw.

Multi-sporten wordt heel eenvoudig met de optionele accessoires zoals de quick release fietsstuurhouder, een gestroomlijnde voetsensor en een snelheid-/cadanssensor. Door de lange batterijlevensduur is het toestel ook prima geschikt voor duursporters. De draadloze ANT+ technologie maakt het voor de Forerunner 310XT mogelijk om zowel tijdens als na de training draadloos te communiceren met Garmin hartslagmonitors en voetsensors, compatibele fitnessapparatuur van derden en krachtmeters.

Forerunner 405CX: opvolger van de Forerunner 405 met caloriemeter op hartslagbasis
"Met de nieuwe Forerunner 405CX heeft elke sporter toegang tot gedetailleerde trainingsgegevens, die normaal gesproken alleen beschikbaar zijn voor topatleten en hun trainers. Informatie zoals een exacte calorieënberekening en voortgang van de resultaten worden samengevoegd in een stijlvol vormgegeven en comfortabel sporthorloge," zegt Dan Bartel.

De Forerunner 405CX kan de allerkleinste veranderingen in de hartslag van de gebruiker opmerken. Deze gedetailleerde gegevens vormen de basis voor een betere berekening van het aantal verbruikte calorieën. Daarnaast meet de Forerunner 405CX ook heel precies de snelheid, afstand en locatie van de gebruiker. Net als zijn voorganger beschikt het toestel over een aanraakrand, die het kiezen van de juiste functie eenvoudig maakt. Door de rand te draaien, vast te houden of in te drukken start de gebruiker een nieuw training en krijgt hij informatie over zijn traininghistorie.

Draadloze verbinding via ANT+ technologie met de Forerunner 310XT en 405CX
Door middel van de ANT+ technologie kunnen zowel de Forerunner 310XT als de Forerunner 405CX trainingsgegevens draadloos naar de computer (PC of Mac) sturen. Het is niet nodig om de sporthorloges af te doen of te rommelen met kabels. De computer synchroniseert automatisch met de Forerunner als deze zich in het bereik van de ANT Stick bevindt. De gegevensoverdracht gaat in twee richtingen waardoor hardlopers, joggers, fietsers en wandelaars trajecten, doelen en trainingen naar de Forerunner kunnen sturen voordat zij beginnen. Atleten kunnen hun trainingen loggen, hun totale resultaten registreren, doelen stellen, work-outs met coaches, vrienden en familie uitwisselen en deelnemen in een online fitness netwerk bij Garmin ConnectTM, de training website van Garmin.


2 opmerkingen:

  1. goed gespot. eigenlijk is het ook wachten op de volgende generatie, waarbij je in je horloge ook een 3g verbinding hebt, waardoor je positie realtime wordt getoond op internet. Nu komt mijn smartphone hier aardig in de buurt, maar die GPS is kwalitatief een stuk minder, en het formaat is niet handzaam + geen hartslag.

    BeantwoordenVerwijderen