dinsdag 14 april 2009

Jaarbeurs Utrecht Marathon

Het afgelopen weekend stond bij ons in het teken van de Jaarbeurs Utrecht Marathon. Op zondag was Ans ingedeeld om kaartjes te knippen en stempelen bij de wandelaars en op maandag als deelneemster aan de halve marathon.
Ik heb op zondag samen met Dino, Sylvia en Christel de Athletic Point stand bemensd, de beurs verkent en wat bekenden gesproken. Maandag was ik verantwoordelijk gesteld voor de gang van zaken op het parcours tijdens de 10 en 5km wedstrijd. Achter op de motor zittend diende het parcours vrijgehouden te houden met behulp van de vele vrijwilligers en de Utrechtse politie. Het parcours had ik tevoren reeds verkend en eventuele pijnpunten herkend, maar het verliep allemaal vlekkeloos en het publiek was enthousiast en bezorgde de lopers geen onnodige problemen op.
Helaas heb ik finish van William Kipchumba en Lydia Krugat moeten missen vanwege mijn activiteiten. Beiden wisten het parcours records te verbeteren naar resp. 2:09:41 en 2:34:28 wat een behoorlijke opsteker voor de organisatie is en dit evenement op de kaart houd.
Naast de toppers zijn er velen die ondanks de warmte mooie tijden hebben gerealiseerd. Ans heeft helaas haar beste tijd op de halve niet kunnen verbeteren en is blijven steken op 2:17, maar kijkt er toch tevreden op terug. Daarnaast hebben meerdere clubgenoten al dan niet debuterend op de

½ marathon het parcours met opgeheven hoofd afgelegd en tot een goed einde gebracht.
Wout, Per, Wilfred, Piet, Mariska, Hotze, Jeffrey, Ria, Heidi, Desiree, Paul, Kees, Jolanda, Lida, Marijke, Joyce, Marc, Hanée, Tino, Ruud, Ferry, José, Ingrid, Ties, Lonneke, Peter, Richard, Emanta, Liana, Penny, Diny, Alex, Dorine, Edwin, Nico, Ayrin, Margreet en nog vele anderen (hopelijk heb ik er niet teveel gemist).
De finish van de 10km heb ik helaas gemist, maar mijn felicitaties aan: Erna, Rene, Gertine, Jolanda, Christel, Nienke, Tamara, Maria, Erwin, Jeroen, Henny, Ellen, Michiel, Agnes, Annemiek, Jolande en ook hier geld weer nog vele anderen.
De marathon:
Dick 3:27, Britt in haar debuut op de marathon in een fantastische 3:46. Beiden heb ik kort na binnenkomst nog opmerkelijk fris, gesproken en gefeliciteerd.
Paul heb ik onderweg (vanaf de motor) pijn zien lijden, maar wist toch in 4:00:33 te finishen.
Peter soepel en fris (3:46), Bertus (3:23), Henk ging heel diep om 3:09:04 op de klokken te zetten en was er dankzij de snelle en adequate hulp van de EHBO-ers snel weer bovenop.
Koen wist met een eindsprint onder de 3:50 te blijven, terwijl Corine daar net boven (3:50:24) maar ogenschijnlijk soepel over de mat kwam.
En Corrie, Marie-José en Ingrid op de 5km niet te vergeten.
Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie resultaten.
In het Jaarbeurs gebouw, op het terrein en net op tijd voor de finishers van de ½ marathon heb ik wat
foto’s van jullie geschoten.

Naast dit alles heb ik ook een aantal bloggers en blogsters ontmoet en de hand geschud.

Petra gefeliciteerd met je nieuwe pr.
Ronald jammer dat de 3:10 niet gehaald is, maar ondanks de verkoudheid van de afgelopen dagen de klok op 3:15 stilzetten, is wat mij betreft een felicitatie waard en ik zet er mijn pet voor af.
Ron, Richard, Tiny, Maria, Pieter. Met Richard heb ik nog wat ervaringen uitgewisseld die wij aan de R'dam marathon hebben overgehouden (pijn, kramp, vermoeidheid etc). En daarnaast over zijn acties ten behoeve van de steun die hij aan de Stichting doe een wens voert. Evenals tijdens de R'dam marathon hadden de bloggers nu in De Meern een webloggerssteunpunt opgezet. Het was weliswaar kort, maar leuk jullie ontmoet te hebben tijdens een geslaagde Utrechtse marathon en RunningXperience.

5 opmerkingen:

 1. Hoi John,
  Ik zit met verbazing te lezen. Hoe ken jij die namen van al die mensen!!!! Overigens een heel leuk stukje en ik heb net zo genoten als jij van al die prestaties van iedereen. Het was heerlijk weer, tenminste voor ons langs de kant. We kunnen terugkijken op 2 mooie week-einden.
  groetjes Terry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dank je wel John! mooi verslag en leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey John, leuk je ontmoet te hebben en wat was het weer een topdag. Wie weet gaan we elkaar wel weer zien tijdens een of ander wedstrijdje.
  Maar ik mis wel die ene foto op je weblog die gemaakt is bij het Athletic Point van jou en die ene meid ..... of ....., ik bedoel die ene met die pret oogjes!!!
  Groet, Richard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry, ook al ontdekt en gevonden John. Het was Ans en wat een pret oogjes heeft ze hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen