zaterdag 27 juni 2009

Beach Run

Een prettige temperatuur, het zonnetje achter de wolken en regenvoorspelling. De meesten gaan dan niet naar het strand om te zonnen. Ans heeft een vrije dag dus besluiten wij samen een stuk over het strand te gaan (hard)lopen.Veteranendag

In Den Haag wordt de veteranen dag DSC02252gehouden, dus zal het er wel druk zijn. Wij werpen een blik op de kaart en kiezen voor Katwijk aan Zee.  
De Five Fingers en een paar lichte schoentjes van Kalenji gaan mee evenals de net aangeschafte camelbag eveneens van Kalenji.
Aangekomen in Katwijk aan Zee vinden we meteen een parkeerplek aan de boulevard. Ook het vermelden waard zijn de prettige parkeertarieven
(1 euri per uur). Oversteken en je loopt het strand op.

De eerste en tot nu toe enige keer dat ik op de Five Fingers heb gelopen was op 2e Pinksterdag toen ik maar kort over het strand van Hoek van Holland heb gelopen.
Vandaag wilde ik het minimaal 5km uithouden. De Kalenji schoenen passen behalve de 2 liter (gevulde) waterzak gemakkelijk in de camelbag en gaan dus mee.
Snelheid is niet belangrijk, wennen aan het lopen op “blote voeten” wel. Het is om 11.30 uur behoorlijk benauwd, maar het zonnetje laat zich nog niet zien.

Samen lopen wij net onder de 10km/h over het strand richting Noordwijk. Af en toe versnel ik iets, en loop afwisselend door plassen, vlak zand en iets muller zand om zoveel mogelijk te ervaren hoe het aanvoelt.
De warmte dwingt je wel om genoeg te drinken, wat wij wandelend deden. Ans vond het lopen op het strand bij deze temperatuur (c.a. 25 graden) zwaar en stelde voor bij Noordwijk de boulevard op te gaan en verhard terug te lopen.Hardlopen Katwijk aan Zee 27-6-2009Ik voel me goed op de Five Fingers en besluit derhalve ook op het verhard de loopschoenen in de rugzak te laten zitten. Hierbij moet ik wel iets voorzichtiger te werk gaan, maar het gaat verbazingwekkend genoeg best goed. Vanaf de boulevard gaan we de duinen in waar gekozen kan worden voor een fiets en voetpad. Tijdens het lopen wisselen wij deze regelmatig af, en ik loop nog steeds probleemloos op mijn “blote voeten”. 
Inmiddels komt de zon door en stijgt de temperatuur terwijl er geen wind staat. Het wordt nu echt warm, maar we zijn weer bijna terug op ons startpunt.

Lekker gelopen en weer een ervaring rijker.
Op dit moment is alleen de onderste kuitspier van mijn rechterbeen wat gevoelig en stijf, maar met wat ijs en The Stick ga ik deze wat losser proberen te krijgen.
Verder heb ik geen blaren, pijnlijke voeten en/of tenen overgehouden. De kuiten zullen morgen waarschijnlijk wel een beetje stijf aanvoelen, aangezien er nadrukkelijker op de voorvoet geland wordt (met name op het asfalt), om de klappen niet met de hiel op te vangen.

Voor de lange duurlopen wil ik gebruik gaan maken van de DSC02232 DSC02233 camelbag i.p.v een bidon of belt. Naast de waterzak is er zoals eerder geschreven genoeg ruimte om voeding mee te nemen. Doordat de rugzak met een rits op de borst wordt aangetrokken is de druk netjes verdeeld en snijden ook de schouderbanden niet.
Er zit natuurlijk altijd wel wat beweging in de rugzak, daar is niet aan te ontkomen denk ik. Door de beweging veroorzaakt dit schuurplekken/beschadigingen op mijn loopshirt.

Terug bij de auto nuttigen wij een Herbalife herstelshake, frissen ons op met de bekende doekjes en het laatste water dat nog in de waterzak aanwezig is. Na schone kleding aangetrokken te hebben zoeken we een strandtent op voor een luchtige lunch. Ans een broodje gezond en ik neem een Griekse salade. Nog even uitwaaien voordat wij weer terug naar huis rijden.

Een lichtpuntje dat het vermelden waard is.
Ik heb geen last van mijn val eerder deze week gehad. De beschadigingen die ik heb opgelopen helen voorspoedig.

Allen nogmaals dank voor de bemoedigende en bezorgde reacties.

8 opmerkingen:

 1. Je gaat er steeds spectaculairder uitzien. Nu met "sokken" en een "bult" op je rug. Mooi dat het goed ging, zelfs op verharde weg. Bij het Lint was het vanochtend ook erg drukkend, dus de 15x 400m was behoorlijk pittig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog enven en je loopt helemaal op bloten voeten.

  Ik gebruik de camlback vanaf loopjes van 2 uur.
  Een nadeel is zeker dat de kleding eerder slijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig gaat het goed en mooie foto's.
  De omgeving is mooi en een aanrader is de halve marathon van Katwijk in September, 1 van de mooiste en zwaarste halve marathons van Nederland.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat het lopen weer zonder problemen gaat! Dat lopen op die five fingers, dat lijkt me een bijzondere ervaring. Daar moet ik zelf voorlopig nog niet aan denken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekker loopje zo samen.. en die five fingers.. dat je daar op kunt lopen.. knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hè, gelukkig dat je geen last hebt van je verwondingen!
  Gaaf dat je de fingers op het strand èn op de weg hebt gedragen.
  Martine heeft eens over tips om van het klotsen af te komen geschreven. Volgens mij, als je de extra lucht ui de camlback 'drukt', dat het klotsen dan minder is.
  Lekker dagje zeg, letterlijk en figuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi John,
  Leuk verhaal van een dagje strand. Wat bedoel je met: bekende doekjes ?? Is dat iets speciaals?

  Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. -> Annet,
  Wanneer kom verschijn jij in je hardlooprokje op het toneel?

  -> Koen,
  Ieder voordeel heb z'n nadeel ;)

  -> Rinus,
  Mooiste klinkt goed, zwaarste iets minder.

  -> Maarten,
  Het levert wel spierpijn in de onderste kuitspieren op die ik lang niet heb ervaren ;)

  -> Ronald,
  Dat lukt jou ook wel.

  -> Petra,
  Gelukkig hoor je het water alleen klotsen, maar ik voel er niets van. Ik zal de volgende keer inderdaad de lucht er zoveel mogelijk uit laten lopen.

  -> Kees,
  Vochtige wegwerpdoekjes.

  BeantwoordenVerwijderen