woensdag 17 juni 2009

Genoeg gekeken, nu weer zelf aan de slag

Na een enerverende zondag in Amersfoort moet ik zelf ook weer aan de slag.

Vorige week was het een beetje rommelig ten aanzien van de trainingen.
Dinsdag (9-6), onderweg naar huis was het één en al regen en onweer wat de klok sloeg. Snel besloten om de baantraining over te slaan en evenals de dag tevoren naar de sportschool te gaan. Dit keer om mijn kilometers op de loopband af te leggen. Op de band loopt het natuurlijk niet zo prettig als in de buitenlucht, maar als afwisseling wel goed voor de coördinatie. 15km in afwisselende tempo’s heb ik de band 1,5 uur bezet gehouden. Het is uiteindelijk de hele avond droog gebleven ;)

Woensdag bestond mijn groep uit een beperkt aantal lopers (regen, avondvierdaagse..), dus werden de groepen samengevoegd, waardoor ik werkeloos was. Vincent moest er op tijd vandoor, dus heb ik de cooling down verzorgd.Uphill

Donderdag wederom een heuveltraining op de inmiddels bekende geluidswal. Ans ging op de fiets mee ter ondersteuning en tevens een mooie gelegenheid om wat foto’s te maken. Ik weet dat er nog wel wat winst te behalen valt door mijn loophouding (efficiënter) aan te passen/bij te schaven. In ieder geval weer lekker de bult op geknald en er als afsluiter nog een paar kilometers aan vast geplakt. traplopen

Van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag was mijn aanwezigheid bij een bedrijfsbijeenkomst gewenst, dus gingen de loopspullen mee. De bedoeling was om, zodra de gelegenheid zich voordeed samen met Rob een duurloopje uit te voeren in de omgeving van de Kaapse Bossen in Doorn. Vanwege het volle programma zagen wij alleen op zaterdagochtend om 6.00 uur de kans van de gelegenheid gebruik te maken om een uurtje erop uit te trekken. Vroeg, fris, stil en na een paar kilometer behoorlijke drang. Toch nog een kleine 8km afgelegd voordat wij na een lekkere douche aan het ontbijt verschenen en de werkzaamheden werden voortgezet.
’s Middags bedacht ik me dat er zondag van lopen niet veel terecht zou komen vanwege het supporteren tijdens de Amersfoort marathon. De LT’s ondergebonden en op pad voor mijn 2e duurloop van de dag. Uiteindelijk heb ik er nog 13km aan toegevoegd en was ik voldaan.

Zondag een gezellige dag in Amersfoort, waarvoor nogmaals dank aan een ieder die daaraan meegewerkt en/of een reactie achtergelaten heeft.
’s Avonds onderuitgezakt op de bank terwijl ik het blog bijwerk en de foto’s bekijk krijg ik weer sinds lange tijd een pijnlijke kramp in mijn bovenbeen.
Toen deze eenmaal weggetrokken en gewreven was kon ik alleen maar hopen dat dit geen roet in het eten zou gooien van mijn deelname aan de Singelloop in Woerden.

Maandagavond vertrokken Ans en ik samen met Tino, Wilfred, Joyce en Rob naar Woerden waar Annet, Terry (vandaag supporter) ons al opwachten. Kort daarna voegde Vincent zich bij de groep. Zowel Annet als ik waren niet 100% gemotiveerd en ik had last van zware benen. Tot het laatste moment twijfel of we wel van start zouden gaan. We keken elkaar aan en “ach we zijn er nu toch….”
Tempo ging goed, geen prettig parcours, genoeg publiek, 1 drankpost en op sommige plekken slecht afgezet. In de 2e ronde (4-5km) kreeg ik steken in mijn zij en besloot de ronde uit te lopen en na 2 ronden gewoon te finishen.
Snel vergeten dus.
Ans passeerde ondanks het slechte wegdek na 56:51 (officieus) de finish. Een dik pr! Ik ben er trots op.

Gisteravond ging ik hardlopend naar de baan voor de training (2x 400-500-600-500-400) en een praatje met Wout over zijn Amersfoortse marathon. Hij heeft geleden, is diep gegaan en heeft praktisch alles wat er na 32km ingegaan is er bij de finish weer uitgegooid. Desondanks vond hij het een leuke marathon, en is hij tevreden met de eindtijd (3:20:02), ook al heeft hij eerder bewezen sneller te zijn. Hij liep er nog wat stijfjes bij, maar dat is niet zo gek gezien de nare klimmetjes die de lopers voor de kiezen hebben gehad.
Totaal heb ik iets meer dan 16km afgelegd, en voelde het alweer een stuk beter in vergelijking tot maandag.

Vanavond verzorg ik de training voor een clinicgroep, morgen een rustige duurloop van maximaal 1,5 uur, vrijdag rust en zaterdag de halve marathon samen met Vincent in Montfoortloop.
Tevens vindt zaterdag een 12 en 6 uurs estafette plaats. Hierbij wil ik alle lopers (waaronder 3 webloggers teams) succes en plezier toewensen. Hier kun je de deelnemerslijst bekijken.

6 opmerkingen:

 1. pittig bezig geweest John! Mooi shirt :)

  Zie je zaterdag!! ja, echt wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een druk progamma zo en natuurlijk alvast veel sucses Zaterdag!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow. Dat zijn weer mooie km's! Ik de vechtloop in je schema staan. Misschien ook maar op de agenda zetten (mits baby-met-ck zich een beetje koest houdt dan)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die geluidswal ziet er behoorlijk naar uit.
  Die zware benen kwamen van je kramp=afvalstoffen. We hebben zondag ook te weinig gedronken, dan het fietsen erbij, mèt dat tunneltje en die laatste klim, volgens mij kwam die kramp daardoor.

  Proficiat voor Ans haar PR, super!

  Heel veel succes zaterdag, zorg dat je goed (water) drinkt de komende dagen, 2 x daags een Tang Kuei.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. knap bezig !! veel succes voor zaterdag !!! maar dat zal dik in orde zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. -> Ronald,
  Scherp ;)

  -> Rinus,
  Thnx

  -> Falco,
  Vechtloop staat standaard op de agenda, maar als ik aan mijn 2e ronde begin sta jij al aan de finish.

  -> Petra,
  Die beentjes van mij zijn dat fietsen niet gewend, en het parcours was een redelijke aanslag. Ik slik ze gewoon door.
  Jij ook heel veel succes, en zie je 's middags.

  -> Katrien,
  Jou zal ik toch niet bij kunnen benen.

  BeantwoordenVerwijderen