zondag 7 juni 2009

Samenvatting van de week

De afgelopen week is er weer gelopen, maar ik zit nog niet aan de 5x per week en ook zijn er niet zoveel kilometers gemaakt. Een opsomming.
Dinsdag: lopend naar de baan, waar ik samen met Terry, Jeffrey en John simpelweg rondjes heb gedraaid, aangezien ik de testloop niet zag zitten. Vervolgens weer lopend (hoe anders?) met een kleine omweg terug naar huis. Resultaat: 16km.

Woensdag: verzorgde ik de training voor een groep van 36 man/vrouw. Wel wat veel, maar wederom leuk. Ik had weer een paar pittige rompstabiliteit oefeningen voor de lopers in petto. Na de loopscholing mochten de heren en dames starten met de kerntraining waarna als afsluiter gezamenlijk werd uitgelopen en na wat rekoefeningen toog iedereen weer huiswaarts.

Donderdag: gepland om een korte duurloop uit te voeren, maar ik had bij thuiskomst helemaal geen puf en liet deze dan ook schieten. Jammer genoeg had ik de postbode net gemist. Mijn Lunars waren in Nederland aangekomen, maar helaas zou ik dus nog minimaal 1 dag moeten wachten.

Vrijdag: inderdaad……………….weer de postbode misgelopen. Maar!! Het pakket kon bij het plaatselijke postagentschap opgehaald worden. Meteen daarheen gelopen om het pakket op te halen en de nodige boodschappen te doen.
Vanavond had ik wederom een heuveltraining gepland. En waarom dan niet gelijk met de nieuwe Lunar Trainers. Met het afleggen van de kilometers werd ik steeds enthousiaster over deze schoenen.

Zaterdag: 5 km testloop. Testlopen op de baan is niet mijn ding, maar op een asfaltlint heb ik daar veel minder moeite mee en lukt het over het algemeen ook om de afstand sneller af te leggen. Met z’n drieën van start. Monique, Jeffrey en ik. Jeffrey wilde rond de 25 minuten lopen, aangezien hij nog herstellende is van een blessure en Monique ging gewoon mee. Die loopt zo gemakkelijk hard. Jeffrey heeft ons 3km uit de wind gehouden als haas, waarna hij ons liet gaan. Monique en ik trokken met de wind nu in de rug lekker door. In de laatste kilometer had ik nog genoeg over om het tempo iets op te voeren en moest Monique iets lossen. Uiteindelijk kwamen Monique en ik in resp. 22:06 en 21:46 binnen. Een dik pr voor mij. De laatste testloop over 5km dateert alweer van 2008. Ik zat toen ergens rond de 22:30 DSC00049ofzo.
Nou liep ik ook zaterdag weer op de nieuwe muiltjes, dus…….?

Vandaag (zondag):
Een duurloop met Tino, Pauline en Ans.
Tino en ik hebben tot 13km met de dames meegelopen. Helemaal goed voor mij om mijn hartslag lekker laag te houden (gem. 135). Daarna scheiden onze wegen. De dames sloegen linksaf om de kortste weg terug naar huis te pakken, terwijl Tino en ik er nog een paar kilometers aan toe wilden voegen. Het eindresultaat: iets meer dan 2 uur gelopen, 19km, gemiddelde hartslag 140 en 1473 calorieën verbrand. Op de trainers natuurlijk.DSC00042Deze week zal er waarschijnlijk maar 2 hooguit 3x gelopen worden, en zondag ga ik de sfeer proeven en diverse lopers aanmoedigen in Amersfoort samen met Petra.

6 opmerkingen:

 1. Huh, de Five Fingers al weer ingeruild? Mooie trainers. En ook gefeliciteerd met je PR! Kan je de de Lunaracers wat daqt betreft ook prima aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie Schoentjes Jhon.proficiat met je PR.nog 30 sec. dan evenaar je mijn tijd.woensdag heb ik EHBO in Breda dus niet aanwezig bij jou training.
  mail jij je progamma nog door?? f.smeulders@wintersbouw.nl.groetjes.ik spreek en zie je weer volgende week.gr Frits.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel goed die rompstabiliteitsoefeningen. (wat een goed scrabble woord)
  Nog even en het marathonschema kan uit de kast worden getrokken. Dan komt het wel goed met die km's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie weet ga ik je zien.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oei ik moet aan de bak, want mijn 5 km pr staat ook nog ergens sinds 2008 in de 22 minuten

  BeantwoordenVerwijderen