maandag 26 januari 2009

Een weekje relatieve rust

Deze week zijn we er even tussenuit. Er wordt dus niet of bijna niet getraind. We zitten in de Pyreneen. Ik had wel het plan om wat kilometers op de loopband te maken, maar helaas zijn de 2 beschikbare loopbanden (die naam mogen ze eigenlijk niet hebben) niet geschikt om er de nodige kilometers op te maken. Gisteren na een dag skieen, het plan opgevat om het maar eens te proberen. Daar is het na een minuut of 10 ook bij gebleven. De loopband is zo smal, loopt zwaar en schudde alle kanten op dat de lol er heel snel van af was. Vanochtend had ik er gewoon stijve kuiten van. Dat schiet dus niet echt op.
Niet echt een vervangende training, maar we zijn eerst de jacuzzi, daarna de sauna en als afsluiter het turks stoombad ingedoken.

Het is te hopen dat ik niet teveel achterstand op Annet en Terry oploop, want die maken de kilometers vanzelfsprekend wél. We zijn in ieder geval sportief bezig en proberen niet al teveel te snoepen. Gewoon de hele dag de bergen op neer knallen.

Dit blog heeft lopen als thema, maar ik wil de lezers toch meedelen dat het skigebied Grandvalira in Andorra fantastisch is. Gisteren hadden we echt prachtig weer. Strak blauwe hemel en de zon liet zich ook nog van zijn beste kant zien. De pistes waren daardoor wel een beetje ijzig. Vannacht is er een pak sneeuw gevallen waardoor de pistes er vanochtend ongeprepareerd bijlagen, dus zijn we bijna de hele dag alleen maar door de poedersneeuw de bergen afgeknalt. In de ochtend eerst met de skileraar (skiklas van 3) en´s middags weer samen.

Voor de geinteresse lezer echt een aanrader dit gebied.

5 opmerkingen:

 1. Een weekje ertussenuit moet kunnen, toch? En wat
  de training betreft, dat pik jij toch zo weer op,
  met zo`n bereconditie moet dat geen probleem zijn. Zondag ga ik naar Apeldoorn, 18,5 km. lopen
  en dinsdag zie ik je weer op de baan. Genieten
  jullie nog maar even een paar dagen.
  Doeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John,

  De vorige reactie, die anonieme, was van mij.
  groet Terry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi John (en Ans),

  Hopelijk kunnen jullie weer wennen als je terug bent in ons kikkerlandje. John, hopelijk heeft je knie het sneeuwavontuur overleefd en kun je morgen weer lekker je duurloop doen.
  Ik heb trouwens inmiddels mijn Polar 800. Als je tijd hebt mag je mij volgende week nog wel wat instructies geven.

  Groetjes van Annet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben het overleefd en zijn weer terug. Succes met de duurloop van morgen. Ik zag dat Terry ook van de partij is. Jullie horen of lezen wel hoe het mij vergaan is.

  BeantwoordenVerwijderen