zondag 18 januari 2009

Pittig(e) duurloop(je) door de stevige wind

Vanochtend was ik niet in de gelegenheid om op het vertrouwde tijdstip te lopen, vanwege een clinic bij de NS. Ik heb me hier als trainer voor opgegeven, dus moet ik er ook staan natuurlijk. De clinics zijn leuk aangezien je hier met mensen van allerlei niveau en doelstellingen in aanraking komt. Samen met collega trainer Britt hebben wij voor een groep van c.a. 25 man/vrouw een korte training verzorgd. Kort - aangezien dit de kick-off was.
Na de training en een paar korte presentaties en gesprekken met de deelnemers ben ik in de auto gestapt op weg naar Montfoort, om met Annet te gaan lopen.
In de ochtend was het droog en niet al te koud, dus heeft Terry met de groep haar
duurloop afgewerkt.

Rond een uur of 2 kwam ik bij Annet aan. Bij vertrek stond er een straf windje, maar aangezien we die in de rug hadden leverde dat geen problemen op. Hoe anders werd het na een kleine 20 minuten lopen. Met de wind vol in de flank en afgewisseld door tegenwind was het pittig. Ondanks de "ongemakken" liepen we gewoon goed en lekker. Zelfs de versnellingen die ieder halfuur worden uitgevoerd konden wij zonder al teveel problemen volbrengen, gevolgd door een korte wandelende pauze om het noodzakelijke vocht binnen te krijgen, en daarna weer verder met de wind van voren onze weg te vervolgen.
De route hebben wij wel vaker afgelegd, maar ik heb deze niet eerder zo pittig meegemaakt. De laatste keer (enkele weken geleden) dat we deze route liepen was het niet zo winderig, maar spekglad.
Welbeschouwd was het een pittige duurloop van bijna 2 uur waarin wij 20,13 km hebben afgelegd. Maar we hebben het wel weer gedaan.Bekijk hier de gegevens.
Om iets te bereiken, zul je toch even door de pijn heen moeten.

Annet is binnenkort jarig en wil graag een nieuw hartslag horloge. Aangezien ze nu gebruik maakt van een Polar RS100 en interesse heeft in een RS200SD, heb ik de RS800SD meegenomen zodat ze deze kon testen. Vanwege de uitgebreide mogelijkheden die de RS800 bezit ben ik daar een fan van. Annet nu ook....

Na de data van ons loopje tijdens het nuttigen van een kop thee en een krentenbol te hebben bekeken, ben ik weer huiswaarts getrokken. Heerlijk een halfuur in bad gelegen voor het avondeten om daarna dit blog te updaten.

5 opmerkingen:

 1. Ja John, het was inderdaad een pittige duurloop. Maar zoals wij elkaar onderweg toevertrouwden heel goed voor onze beentjes. Vandaag lekker genieten van een vrije en hardlooploze dag. Verder nog 1 uur op de "werkbank" bij onze sportmasseuse Sylvia en ik ben weer zo goed als nieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb gelukkig nergens last van. Gisteren eerst even bad in liggen weken en daarna relaxed op de bank en vroeg naar bed. Vandaag wordt er inderdaad niet gelopen. Een uurtje in de sportschool vind ik voor vandaag meer dan genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jos.vrijssen@planet.nl19 januari 2009 om 12:00

  "Gewoontegetrouw" even jullie wel en wee gelezen. Ik was zeer benieuwd of mijn opmerkingsgave van woensdagavond zou worden vermeld. En ja hoor, klasse! Maar laat het niet weer gebeuren! Veel succes met de verdere voorbereidingen en mocht het in Rotterdan mislukken (wat ik jullie natuurlijk niet toewens), dan kunnen jullie altijd nog een week later in Utrecht een herkansing pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je Jos. We gaan er natuurlijk vol voor.
  Ik kwam er natuurlijk niet onderuit om een vermelding te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan ik natuurlijk niet nablijven! Zoals John zei,
  ik heb zondagochtend met de groep gelopen vanaf
  Chris en Corry. Om 9 uur vertrokken, en gelukkig
  droog weer. Wilfred en Trees en ook Guus (wist niet dat wij zo`n 2 uur zouden gaan lopen) liepen met mij mee. Ging erg goed, ook de versnellingen. En geen regen onderweg, had ik wel
  op gerekend, viel dus mee. Heerlijk, heerlijk, ik had nog wel een half uur kunnen doorgaan, maar de koffie en appeltaart was een welverdiende
  afsluiting van de gezellige zondagochtend. Volgende keer gaan we zeker weer met z`n drieen op pad. Tot de volgende training.

  BeantwoordenVerwijderen