zondag 22 februari 2009

2e weekend update

Het updaten van de Garmin 405 is gelukt, alles werkt, maar ik heb er nog niet de tijd voor genomen om te achterhalen of er ook direct merkbare verbeteringen zijn aangebracht.

Vandaag stond mij wederom een vuurdoop te wachten. En wel in de vorm van een duurloop langer dan 2,5 uur. Het was de bedoeling om minimaal 2 uur 45 minuten onderweg te zijn.
In tegenstelling tot de afspraak waren 2 collega lopers niet in staat met ons mee te gaan, vanwege andere verplichtingen en een griepje. Daarentegen gingen zowel Trees als Wilfred mee, ondanks het feit dat zij niet voor een marathon in training zijn. Dit keer was behalve Annet, Terry en ikzelf ook Henny mee.


In tegenstelling tot de berichten was het zacht en droog weer. Tussen de 6 en 8 graden, droog en een licht briesje. Perfect loopweer dus. De route kwam grotendeels overeen met die van vorige week zondag. Een ander start en eindpunt en een paar kleine toevoegingen om de route iets te verlengen. De Meern - Harmelen - ri. Woerden - ri. Kockengen - Haarzuilens - Vleuten - De Meern. Het lukte vandaag om het grootste deel van het traject in Z1 te blijven, met uitzondering van de momenten waarop gedurende 3 minuten versneld werd. Hierbij liet ik mijn hartslag niet meer dan 1 zone oplopen. Zowel Terry als Annet voerden de versnellingen op deze wijze uit. Vanaf 2 uur en c.a. 19km werd het lastiger om in Z1 te blijven. Het tempo zou dan eigenlijk iets naar beneden bijgesteld moeten worden, maar je zit dan net in een lekkere cadans. Na de laatste versnelling die zo rond kilometer 26 werd uitgevoerd lukte het mij niet meer de hartslag onder de 170 te krijgen. De haven was inmiddels in zicht. Om de 2 uur 45 minuten vol te maken hebben we nog een klein rondje gelopen en leverde dat de volgende data op:
Duur: 2:45:40
Afstand: 28,12 km
Gemiddelde hartslag: 157
Max hartslag: 174
Gemiddelde snelheid: 5.53 min/km
Calorieën: 2420
http://connect.garmin.com/player/2212607

Bij terugkomst thuis stonden de gesmeerde bolletjes al klaar, die Ans voordat ze vanochtend vertrok klaar heeft gemaakt. Daarbij heb ik een pannetje soep opgewarmd, en konden we al snel onderuit zittend onze reserves weer aanvullen. Nog een bakkie thee en koffie voordat iedereen weer huiswaarts vertok.

De kleding moet vanzelfsprekend weer gewassen worden. Bij thuiskomst had ik eerst alles op een hoop gegooid om zo snel mogelijk iets droogs aan te trekken. Alleen van droge en schone kleren knap je al op. Aangezien ik ook de hartslagband van mijn Garmin op de stapel had gegooid is ook deze in de wasmachine beland. De batterij heb ik er maar uit gehaald en de band op de radiator neergelegd. Morgen zal ik bekijken of die überhaupt nog werkt, en anders zal ik asap een nieuwe bestellen.
De douche daarna was zo lekker ontspannend. Inmiddels lig ik lekker onderuitgezakt voor de televisie. Vandaag zal er niet veel meer actie van mijn zijde zijn.


7 opmerkingen:

 1. altijd weer spannend zon' update maar blij dat alles goed werkt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet zo handig he met die borstband! Laat ik maar niks zeggen (schoenen uitkloppen).
  Verder alles goed met je. Ik heb wat onrustig geslapen, maar verder gaat alles goed. Morgenavond kunnen we er weer flink tegen aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. -> Annet, inderdaad niet handig, maar ja. Vanavond ff checken of alles nog wel werkt. Ik heb als een roos geslapen en ben weer helemaal klaar voor de training.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap hoor van jullie.
  Zondag heb ik in mijn eentje gelopen 16km omdat ik vroeg weg moest, kwam Rob en Jeffrey nog tegen.Ben zondag ziek thuis gekomen dus kan ik vanavond niet lopen.Tot zaterdagRia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. -> Ria, beterschap en tot zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. knappe training. Ik heb met mijn borstband ook al in bad belegen . Zelfde oplossing toegepast als jij , en alles was opgelost !
  Tot in rotterdam !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. -> Coach Mario,
  Thnx. De borstband werkt inderdaad weer naar behoren. See u in R'dam.

  BeantwoordenVerwijderen