dinsdag 3 februari 2009

De baantraining van dinsdagavond

Aangezien wij (John, Terry en Annet) zoveel mogelijk samen de trainingen voor de marathon afwerken, heb ik de dames verzocht af en toe wat input voor dit blog te leveren. Onderstaand de inzending van Annet over onze training van afgelopen dinsdag.

Het trainen deze week gebeurt wel onder allerlei weersomstandigheden. Was het zondag nog heel koud door een snijdende oostenwind, dinsdagavond ging het sneeuwen op de baan. Het was wel een mooi gezicht, maar het was even afwachten of de baan niet te glad zou worden om een goede training af te werken. Gelukkig viel het mee, dus gingen Terry, John en ik na de warming-up en loopscholing met z'n drietjes de zware kern training te lijf. In een pittig tempo 500m-1000m en dit zowaar 5x herhalen. Tussendoor mochten we steeds 100m dribbelen en wandelen, wat altijd gepaard gaat met het nodige geklets e.d. Aan het eind werd de baan wel wat glibberig, maar door wat meer in de buitenbanen te lopen was het nog goed te doen. Toch lekker om zo'n training niet alleen te hoeven doen. Het geeft wel een goed gevoel als je zo samen een training goed doorkomt.
Afgelopen maandag hebben Terry en ik een uitgebreide sportmedische test ondergaan. Voor beiden geldt dat er geen belemmeringen zijn om de marathon te gaan lopen. We verkeren in een uitstekende conditie en zijn superfit. Fijn om te weten, maar eigenlijk wisten we dat al.
Na een rustdag gaan Terry en ik donderdag weer een stevige training met lange intervallen tegemoet. In totaal zo'n 16 km, dus niet misselijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten