zaterdag 21 februari 2009

1e weekend update

Na de trainingen van dinsdag, woensdag en donderdag had ik me voorgenomen er vandaag een rustige training van te maken. Deze week is een aardige aanloop naar de volgende, die als zware week in het schema staat. Annet had tijdens de interval afgelopen donderdag een irritatie aan de knie opgelopen, Terry heeft de interval pas gisteren kunnen uitvoeren. Dit en het feit dat een 4e interval deze week mij iets teveel van het goede leek, heeft ons doen besluiten er vandaag een kort duurloopje van te maken. Eerst de warming-up en loopscholing om vervolgens een rondje van c.a. 6km af te leggen. Het totaal voor vandaag is daarmee op 10,5 gekomen.
Ik stelde voor om een rondje om het Lint en de plas te lopen. Het eerste deel van de route liep over een pad dat overging in een modderige bouwput. De dames waren hier natuurlijk niet blij mee, maar we konden allemaal de lol er wel van inzien. De modder en klei zorgde ervoor dat de schoenen een stuk zwaarder werden dan toen deze origineel uit de doos kwamen.
http://connect.garmin.com/player/2197847
De temperatuur was ideaal vanochtend, hopelijk is dat morgenochtend ook het geval en met een beetje mazzel blijft het ook nog droog. De afspraak is om morgen rond 9.00 uur bij mij thuis te verzamelen en op pad te gaan voor minimaal 2 uur en 45 minuten. We krijgen gezelschap van nog minimaal 3 lopers die zich op de marathon voorbereiden.

Vanmiddag heb ik eindelijk het lef gehad om de laatste update voor mijn Garmin 405 te installeren. Gezien de ervaring van Johan hiermee heb ik lang getwijfeld of ik deze update wel uit zou voeren. Het updaten verliep zonder problemen en zodra hij weer helemaal opgeladen is ga ik maar eens kijken of alles nog net zo goed werkt als daarvoor.

3 opmerkingen:

 1. Ha John,

  Leuk om te lezen (we zijn er eindelijk eens aan toegekomen....) Jammer om te lezen dat we je morgen niet bij de Hazen voor Pasen zullen treffen. Marc wil morgen voor de 20 km gaan, ik houd het bij een bescheidener 15 km, heb spierpijn in mijn enkels (?!). In ieder geval tot woensdag! Hanée

  BeantwoordenVerwijderen
 2. -> Hanée,
  Bedankt voor je reactie. Gezien de afstand hebben we besloten vroeg op pad te gaan. Hopelijk zorgt de enkel niet voor problemen. Succes en veel plezier morgen.
  Tot woensdag.
  Gr.
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé John,

  Kwam via Hyves op deze pagina, leuk.
  Geinig om te lezen dat je zoveel jaar nadat wij "buren" waren en ik zoveel kilometers kon lopen jij en Ans dat ook zijn gaan doen.

  Het is een rare wereld, zelf kan ik door een versleten knie (teveel gelopen op straat) geen lange afstanden meer lopen.

  Ben daarom ook best wel jaloers op een positieve manier.

  Ik zal je blog eens gaan volgen, ben zeer benieuwd naar je belevenissen.

  Zou graag ook eens bijkletsen. :)

  Succes met jullie loop carrière

  René

  BeantwoordenVerwijderen