zondag 8 februari 2009

Groet uit Schoorl

Nadat iedereen aanwezig was vertrokken we vanochtend met 14 lopers verdeeld over 3 auto's naar Schoorl voor de 32e Groet Uit Schoorl Run. Gezien het tijdstip waarop de 10km van start ging, zijn er geen lopers voor die afstand met ons meegereisd. Volgens de weersvoorspellingen zou er in de ochtend nog kans op neerslag zijn, maar vanaf een uur of 10 zou het opklaren met de kans op zon. Ruim voor de start klaarde het weer op en hebben we de halve onder prachtige omstandigheden kunnen afleggen. Voor ons (Annet, Terry en ik) was dit een trainingsloop, en zouden er in ieder geval geen pr's sneuvelen. De start verliep een beetje chaotisch, waardoor wij niet vanuit het toegewezen vak konden starten, maar uit vak rood. Op wat glibberige gedeelten in de duinen na was het parcours goed begaanbaar en kon er ondanks de grote opkomst zonder oponthoud gelopen worden. Kort na de start kregen wij gezelschap van een loopster die hetzelfde tempo aanhield en zich als haas opwierp. Inmiddels lekker onderweg sloot een 2e loopster zich bij ons aan, die graag met ons mee wilde vanwege het constante en niet al te hoge tempo. Deze dame bleek aan haar eerste halve marathon bezig te zijn, en wilde graag de finish halen. Zij had ogenschijnlijk geen moeite met ons tempo en met hier en daar wat peptalks liep zij erg goed. Zowel onze haas als de volger kregen het vanaf kilometer 17 steeds zwaarder en na de laatste drankpost waren we onze haas kwijt.
Vorig jaar ben ik niet in staat geweest hier te lopen, maar ik heb nu in ieder geval kunnen ervaren waarom er zoveel animo voor deze halve marathon is. Goed georganiseerd, voldoende drankposten, een mooie omgeving en tevens goed bereikbaar.
Met z'n drieen was dit een duurloop van bijna 2 uur (1:53), waarbij we allen netjes in de juiste zone hebben gelopen en ook nog van de omgeving hebben kunnen genieten. De data kun je hier bekijken. Nadat we onze haas kwijt waren hebben we de overgebleven dame toegezegd naar de finish te loodsen. Ook naar het einde toe voelden wij ons lekker en konden we het niet laten om iets te versnellen. Terry en ik hadden inmiddels een sprint naar de finish ingezet toen Annet dat opmerkte en aansloot. Onze volgster kwam kort achter ons, helemaal uitgeput maar dankbaar over de streep. De eindtijden van de lopers uit onze groep varieerden van 1:31 tot 2:29 met een mooi nieuw pr voor Ria 2:10:23. In de sporthal kreeg Ria te kampen met hardnekkige krampen in de tenen van beide voeten. Zij vertelde op het parcours opkomende krampen in de benen, door het drinken van lauwe cola onderdrukt te hebben.
Ans is ook in staat geweest haar pr te verbeteren naar 2:15:43.

Op de terugweg zijn we in Akersloot en gestopt voor een hapje (soep, omelet of kroket) alvorens op huis aan te rijden.
Het was een mooie en gezellige dag. Morgen een rustdag en vanaf dinsdag gaan we weer verder met het schema en is de 20km van Alphen de volgende prestatieloop waar wij aan deel zullen nemen.

2 opmerkingen:

  1. Was idd erg gezellig in Schoorl en jullie lekker gelopen. Jammer dat we elkaar niet gezien hebben, maar was ook wel drukte in sporthal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een bikkels zeg!!
    Ik ben gewoon jaloers ;-)

    BeantwoordenVerwijderen