zondag 8 maart 2009

De 20 van Alphen

In de (korte) tijd dat wij aan het lopen geslagen zijn, hebben wij al in redelijk wat steden en dorpen aan de start van een prestatieloop gestaan. Alphen kwam daar nog niet in voor.

Ook vandaag togen wij wederom met een groot aantal clubgenoten naar Alphen.
Wilfred heeft als docent van het Scala college een business team ingeschreven waar zowel Terry, Annet als ik, naast een aantal mededocenten en clubgenoten deel van uit maakten.
Het Scala college diende als verzamelplaats en kleedruimte. De ligging, minder dan 10 minuten bij de start verwijderd is natuurlijk ideaal. De volledige groep bestond ongeveer uit 25 man/vrouw.
Er werd door de aanwezigen aan beiden afstanden deelgenomen, met uitsluitend tevreden lopers na afloop. Er werden diverse persoonlijke records gelopen.

Terry en Annet zijn met het plan gestart om er vandaag niet vol voor te gaan, maar op hartslag te lopen (zone 3). Mijn plan was om het tempo op 5 min/km te houden, om te zien hoe ik er op dit moment voorsta. Trees bood zich als haas aan en Jeffrey besloot met ons mee te gaan.
Al in de eerste kilometers lag het tempo iets hoger dan gepland, ook al leverde dat nog geen probleem op hebben we wel getracht het tempo iets te drukken. Voor het klassement speelde ik geen rol, dus hoefden we ons daar in ieder geval niet druk om te maken, aangezien alleen de 5 snelste tijden meetellen. Het business team (Scala College (10980) bestond uit genoeg snelle(re) lopers die de eer hoog konden houden. Wout en Dick met respectievelijk 1:23:42 en 1:29:40 waren de snelsten, maar ook Wilfred, Rob en Kees hebben bijgedragen aan de uiteindelijke 5e plaats.

Jeffrey, Trees en ik konden het tempo tot ongeveer 17 kilometer goed aanhouden. Jeffrey kreeg het kort hierna zwaar en had moeite het tempo vast te houden. Na het 18km punt gepasseerd te zijn ging het bij mij ook niet meer van een leien dakje, maar ik was toch nog in staat Trees in het vizier te houden en het onstane gat te dichten. Met de laatste 2 kilometers die in resp. 4:37 en 4:38 verliepen ben ik erg tevreden met de uiteindelijke 1:37:10.

Na afloop had Wilfred bier en bitterballen voor ons. Na ons omgekleed te hebben, van de bitterballen genoten te hebben en wat nagepraat, vertrokken we met z'n allen weer huiswaarts.

Uiteindelijk een geslaagde dag, die vanochtend al vroeg voor mij begon. De clinic heeft zich gedeeltelijk in de regen afgespeeld, maar geheel volgens de voorspelling was het 's middags droog en hebben we de 20 van Alphen in een heerlijk zonnetje afgewerkt.
Volgend jaar zijn we er weer bij.
Het vermelden waard zijn de prestaties van:
Op de 10 km
Corry (1:01)
Ellen en Michiel (1:17)
Piet (58:01)
Joyce en Henny (1:20)
Kees maakte een succesvol debuut op de 20km met een tijd van 1:52:02
Ans en Ria (2:02:35 & 2:02:01). Beide dames hebben hiermee hun pr scherper gezet. Ik ben benieuwd of Ria wederom cola heeft ingenomen.
Goed gedaan allemaal en bedankt voor de gezellige middag.
De data voor de liefhebbers:
http://connect.garmin.com/player/2423586


10 opmerkingen:

 1. John, Ik weet je max hartslag niet (meer) maar de hartslag blijft mooi constant 19 km lang. De laatste km harder en dan wat omhoog! Klasse.
  Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. -> Trees,
  Mijn max is 195. Ik ben dan ook tevreden met de constante waarden.
  Nog bedankt voor het haaswerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. John, dit prachtige resultaat moet weer veel extra zelfvertrouwen geven. Nog 1 zware trainingsweek en dan mogen we alweer afbouwen. Rotterdam here we come.
  Annet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. -> Annet,
  Het vertrouwen neemt inderdaad toe. Jij zal deze wel weer sterk terugkomen. Hoe is het met de beentjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig !! altijd leuk dat het vertrouwen tussen de oortjes weer op peil is ,heel goed voor de Marathon ! veel succes verder !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. John en Ans weer knap gedaan ook uitteraard alle andere lopers met mooie tijden.succes verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He John, het was echt fantastisch zoals jij gelopen hebt. Ik vond dat wij (Annet en ik) al zo
  snel gelopen hadden, maar jij slaat alles. Dat gaat echt helemaal goed komen, die marathon. Je moet gewoon zorgen dat je "heel" blijft en gezond. Op naar de 30 km. van zondag.
  Terry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. -> Terry,
  Ik voelde me erg goed en Trees heeft me gewoon meegesleept en afgeremd als het ff te hard ging. Ik mocht natuurlijk los, en jullie hebben gewoon de hartslag iets meer in de gaten gehouden. Er zit nog genoeg in en ik vermoed dat jullie genoeg power hebben om mij nog een poepje -;) te laten ruiken.
  Tot vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi Koen, ik liep een stukje op met Wout uit Utrecht en liep ook met een Scala shirt.. is dat ook eentje uit 'de club'?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. -> Ronald,
  Wout liep inderdaad ook namens het Scala college en loopt ook bij de club.

  BeantwoordenVerwijderen