donderdag 12 maart 2009

De laatste lange interval

De laatste lange interval in het schema. 8x 2000(z3) afgewisseld met 1000 meter (Z1). Een aardig stukje lopen na het werk. Gelukkig voor mij hoefde ik niet alleen op pad, maar had Trees (mijn haas tijdens de 20 van Alphen) aangeboden mee te lopen. Annet en Terry zullen deze wederom samen afwerken.

Na het werk als een speer naar huis gereden en snel de loopkleding aangeschoten, even mijn sportdrank klaargemaakt en de deur uitgelopen. Op weg naar Trees heb ik de eerste serie al af kunnen werken. Trees stond al klaar, dus we vertrokken gelijk weer om de training te vervolgen. Onderweg naar Trees had ik een hamstring die niet echt wilde meewerken en waar ik af en toe pijnscheuten van naar mijn knieholte voelde trekken. Geen lekker begin als je je bedenkt dat er nog een kleine 21 km te gaan zijn.
Onder andere vanwege de pijn gaf ik aan dat dit geen echte interval zou worden. Gewoon een duurloop met voorzichtige en kleine tempowisselingen. Uiteindelijk hebben we constant gelopen met een gemiddelde van om en nabij de 10km/h en mijn hartslag zoveel mogelijk onder de 160bpm houdend. Op de terugweg eerst langs Trees haar thuis om de laatste 3 km naar huis af te leggen. Uiteindelijk ben ik 2 uur 24 minuten onderweg geweest waarin precies 24 km werd afgelegd.
Het was prettig dat Trees mij vergezeld heeft. Trees nogmaals bedankt daarvoor.

Mijn rechter hamstring was bij thuiskomst erg pijnlijk. Na een hete douche was de pijn grotendeels weggetrokken, maar voor het laatste beetje heb ik een icepack gebruikt.
Wat zal ik lekker slapen. Morgen herstellen en zaterdag de CPC in duurtempo. Ik heb Hotze beloofd als haas te fungeren opdat hij de halve (net) onder de 2 uur aflegt.
Ik ga er vanuit dat de pijn in mijn hamstring morgen weer helemaal verdwenen is.

Annet en Terry, zet 'm op. Geen blessures oplopen.

3 opmerkingen:

 1. Hoi John,
  Wat ben ik jaloers op jou; jij hebt je interval al gehad. Wij moeten het nog afwerken morgen.
  Wordt gelukkig goed weer.Verstandig dat je geen interval hebt gedaan, maar wel een lekkere duurloop. Het gaat toch om de kilometers.
  Lekker slapen en veel succes zaterdag bij de CPC
  en geniet van de omgeving.
  Groet Terry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He John, dat zit er gelukkig weer op. Wel balen van die hamstring, maar die zal na een dag rust zaterdag wel weer meewerken hoor. En Trees erg lief van je om John te vergezellen op zo'n lange training.
  Voor zaterdag veel loopplezier samen met Hotze.
  We zien elkaar zondag voor de laatste lange duurloop van 30 km.
  Groetjes van Annet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. -> Terry,
  Ik heb de training afgewerkt, maar jullie zullen volgens de verwachtingen wel iets beter weer hebben. Zo is het altijd wel wat. Succes en tot zondag.

  -> Annet,
  De hamstring is niet meer zo pijnlijk als gisteravond, maar helemaal weg is de pijn ook weer niet. Morgen gaan we gewoon genieten en niets forceren.

  BeantwoordenVerwijderen