zaterdag 14 maart 2009

Hazen tijdens de CPC

De CPC mocht ik volgens het schema als duurloop uitvoeren, dus sneed het mes aan twee kanten toen Hotze vroeg ik hem wilde hazen naar een tijd net onder de 2 uur op de halve marathon.

Vanochtend ben ik samen met Vincent en Christel naar Den Haag vertrokken om Hotze voor de start op het Malieveld te ontmoeten.

Was het op weg naar Den Haag nog prachtig weer, daar aangekomen begon het een beetje te regenen en nam de wind ook iets toe waardoor de gevoelstemperatuur een paar graden omlaag dook. Nog even snel naar de eerste finishers op de 10km gekeken voordat we naar het Malieveld liepen. Hotze had ons na telefonisch contact snel gevonden, zodat we kort daarna richting de start liepen, (nog steeds in de motregen).

Een andere prettige bijkomstigheid was dat zowel Vincent als Christel er vandaag een duurloop van gingen maken, en Hotze niet 1 maar 3 hazen tot zijn beschikking kreeg.

Gedurende de af te leggen 21,1 km wisselden wij de kop regelmatig en werd Hotze bij de drankposten door ons van bekertjes water voorzien. Na een kleine 3 a 4 kilometer klaarde het op is het de rest van de middag droog gebleven. Uiteindelijk gewoon erg goed loopweer. Tot kilometer 16 verliep alles volgens plan, en werd het tempo netjes aangehouden. Op dit punt werd het zwaarder en hebben we hem begeleid en aangespoort om door te zetten en het koppie niet te laten hangen.

Ik kreeg op het klimmetje (c.a. 17km) weer een pijnscheut in mijn rechterhamstring, die niet zo pijnlijk was als eerder deze week, maar wel aanwezig bleef.

Op het laatste lange rechte eind (Koningskade) was het echt doorbijten en hield ik Hotze nauwkeurig in de gaten, aangezien hij het daar heel moeilijk had. Na rechtsaf te zijn geslagen spoorde ik hem aan om nog even het laatste beetje kracht aan te spreken om de finish te halen.

Al het afzien heeft ertoe geleid dat de missie geslaagd is met een mooie 1:58:17 als eindtijd.

Moe maar uitermate voldaan hebben we een loopster verzocht ons op de foto te zetten. Onderweg naar het station hebben wij contact met Pieter en Inge opgenomen en afgesproken elkaar bij de Burger King te ontmoeten (waar we geen vette hap hebben genomen vanwege de lange rij aan de balie). Met de tram naar een adres vertrokken alwaar ons een lekker bakkie thee/koffie te wachten stond en niet te vergeten een heerlijke warme douche. Daarna een lekkere saté met friet bij Big Bell gegeten als afsluiter van deze mooie (loop)dag.
Een mooie dag, en de voldoening van zowel Hotze als de hazen was de kers op de CPC.
http://connect.garmin.com/player/2529411

3 opmerkingen:

 1. Hoi John,

  Heel veel dank voor al het ondersteunende werk. Met al deze begeleiding kon het niet anders, ik moest mijn doel gewoon halen.

  Toen Vincent na 9 km zei dat we hem moest volgen omdat we het anders niet zouden halen, dacht ik, oké, oef, dat wordt dan hard werken. En het werd ook zwaar en heel hard werken. Niets te veel gezegd!

  Tot 15 km geen probleem. Maar toen we de boulevard met een kort klimmetje verlieten had ik even pijn op de borst. Ik schrok, bang dat ik volledig stuk zou gaan. Gelukkig dat John zei dat ik mijn armen even naar beneden moest laten hangen, zodat mijn hartslag iets zou zakken.

  Het laatste stuk moest er door John en Vincent flink worden gecoached. Met Johan als de good guy en Vincent als de bad guy. Vincent: "doorzetten, we hebben toch zeker niet voor niks dat heel pokkeeind gelopen" en John op het laatste stukkie: "Kijk om je heen, geniet ervan". Beide aanmoedigingen hielpen.

  Al met al een prachtig resultaat: 1:58:17. Ik heb inmiddels gezien dat we elke 5 km hebben versneld! Dus ook nog eens een prachtig schema.

  John, Vincent en Christel, nogmaals heel veel dank voor het haaswerk.

  Gr, Hotze

  PS: gisteravond kreeg het éne been bijna niet meer voor het andere. Maar vandaag is alles weer toppie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. -> Hotze,
  Goed te horen allemaal. Het was fijn om je te begeleiden, en ook daadwerkelijk het doel te halen. We hebben af en toe moeten pushen, maar diep gaan hoort er af en toe gewoon bij. Je het uiteindelijk (zelf) goed gedaan.
  Tot dinsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zeker een moooie dag zo te lezen. Goed gelopen John

  BeantwoordenVerwijderen