zondag 15 maart 2009

De laatste lange... duurloop

De laatste lange duurloop van het schema. Dat is wat ons vandaag te wachten stond.
Na de CPC zou ik het bij 2 uur voor gezien mogen houden.

Om ook nog iets aan de rest van de zondag te hebben was de afspraak gemaakt om 8.45 uur bij Annet te verzamelen en van start te gaan. De groep van vandaag bestond uit Trees (mijn haas en rem), John, Henny, Marc, Ben, Annet, Terry en ik. Trees en ik zouden de route iets inkorten om zo tot 2 uur te komen, waar de anderen er nog een stukje aan zouden plakken.
Op het punt waar onze wegen zich hadden moeten scheiden voelde ik geen vermoeidheid en/of pijn, dus gingen we met de groep verder.

Annet en Terry had een route uitgezet die ons door Montfoort, Benschop, Polsbroekerdam, Oudewater, Papekop en weer terug richting Montfoort heeft geleid.

Zoals tijdens alle duurlopen werden ook nu weer iedere 30 minuten een 3 minuten durende versnelling uitgevoerd voor de drankpauze. Bij de 4e versnelling deed een (wederom) pijnlijke hamstring mij beslissen om gewoon het tempo aan te houden en niet aan te zetten.
Tot 2:25 uur ging alles nog naar wens, de logische vermoeidheid buiten beschouwing gelaten. Vanaf dat moment moest ik er echt af. De afstand naar ons start/eindpunt bedroeg toen een kleine 4 km. Ik besloot de laatste kilometers wandelend af te leggen, en Trees bood meteen aan bij mij te blijven, Marc stond zijn shirt af zodat ik niet teveel af zou koelen. Al wandelend koelde ik snel af vanwege de straffe wind, dus besloten om te trachten het laatste deel dribbelend af te leggen. Even dachten we de weg kwijt te zijn, maar besloten gelukkig de juiste kant op te lopen en al snel kwam de groep ons tegemoet lopen, na een extra ronde afgelegd te hebben. Vanaf dat punt ben ik toch maar in een voorzichtige looppas aangesloten.
Op het eindpunt aangekomen bleek het aantal afgelegde kilometers maar 1,5 km te schelen.

Ik heb ondanks de laatste moeizame en pijnlijke laatste kilometers blij met de wijze waarop én dat ook deze lange duurloop uitgevoerd is. Vanaf nu is het rustig aan afbouwen en herstellen.

Annet had zoals we gewend zijn weer erg goed voor de inwendige mens gezorgd met koffie, thee, broodjes en een overheerlijke soep mét ballen.
Nog even nagepraat en bijgekomen, voordat iedereen weer huiswaarts toog.
Het was een zwaar weekend, maar de kilometers zitten in de benen en dat geeft een heel erg goed gevoel.
http://connect.garmin.com/player/2537297

8 opmerkingen:

 1. Zo is dat, John. Hebben we toch maar mooi weer gedaan. Lekker uitrusten en volgende week zondag hoeven we "maar" 1.30 uur, eitje toch?
  Tot dinsdag, Terry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk wordt je niet "gestraft" voor de lange duurloop van vandaag en herstelt je pijnlijke hamstring snel. Neem voldoende rust en ga lekker genieten van het afbouwen. Dan worden we vanzelf gretig naar de marathon...... Over 3 weken hebben we de felbegeerde medaille van Rotterdam om onze nek.
  Dat weet ik zeker!!!
  Groetjes van Annet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. -> Annet en Terry,
  Het was een mooie dag, waar we ondanks alle ontberingen toch weer van hebben genoten. Weer een duurloop die we samen hebben afgewerkt. 1.30 wordt inderdaad een eitje en we gaan gewoon de medaille ophalen in Rotjeknor.
  Tot dinsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. John grandioos weer gelopen,alleen nu je zelf in de gaten houden met je gevoelige hamstring.het zou jammer zijn als het erger zou worden.maar verder lukt het jullie wel een puike marathon te realiseren. ook de dames vind ik top.nog 20 dagen en dan is het grote moment.veel succes verder en zie ik je woensdagavond op de baan en trappen we weer even een balletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. -> Frits,
  Bedankt. Het vertrouwen neemt met de dag toe. Nu hopen dat de hamstrings geen roet in het eten gooien.
  Tot woensdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aftellen is reeds begonnen bij jou ,knap getraind allesinds ! het zal wel een mooie marathon worden ,heb zo'n voorgevoel :-) veel succes met de laatste kmtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. -> Katrien,
  Ik neem aan dat jij ook aan de rustige periode gaat beginnen. Je verkeerd in ieder geval in goede vorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent er zeker voor getraind,je marathon zal een makkie zijn,veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen