zondag 1 maart 2009

Weer een langere...

Na de interval van afgelopen donderdag was ik helemaal klaar voor mijn langste duurloop ooit. Hoe anders was het gevoel vrijdag in de loop van de dag. De hele dag met een lusteloos gevoel aan het werk geweest, en regelmatig aan de radiator gewarmd. Bij thuiskomst ben ik in bad gedoken om vervolgens in joggingbroek, shirt en badjas op de bank neer te ploffen. Ik had zelfs geen eetlust, wat bij mij niet snel voorkomt. Zaterdagochtend voelde ik me nog niet helemaal fit, maar was van mening dat een rustige training of kort duurloopje geen probleem zou moeten zijn.
Hoe anders was het... de benen waren slap en wilden niet vooruit, waardoor ik het na 4 km dan ook maar voor gezien hield met het oog op vandaag.

Vandaag waren en Henny en Pien onze gastheer/vrouw. Henny had een mooie route voor ons in petto om de 3 uur vol te maken.
Naast de gastheer, Annet, Terry en ik waren John (een andere) en Ben vandaag ook van de partij.
Het was even afwachten hoe de eerste kilometers mij zouden vergaan. Ik wilde deze lange duurloop gewoon niet missen, en gelukkig hoefde dat ook niet en waren we al snel lekker op pad.
Het eerste uur liep de hartslag van Annet iets teveel op, maar daarna had ze die steeds beter onder controle en daalde deze naar acceptabeler waarden. Terry liep ogenschijnlijk zonder een centje pijn, en de diesel kwam steeds beter op gang. Wat een tempo kon zij er vandaag op na houden. Na vorige week hadden wij ons voorgenomen met een iets lager tempo deze duurloop af te ronden. Hiertoe hebben met name Annet en ik ons tempo regelmatig iets aangepast.
Het ging mij vandaag met name om de hartslag netjes in de laagste zone te houden met uitzondering van de versnellingen natuurlijk. Goed gelukt met behulp van een pufje Ventolin.
De knie van Annet speelde af en toe een beetje op, maar ook zij heeft deze duurloop netjes doorstaan. Bij terugkomst had Pien de broodjes, koffie en thee al klaar staan en konden de verbrandde calorieën weer aangevuld worden. Nogmaals dank Henny en Pien.

De 30 km is dan weliswaar niet bereikt, ik ben op 2:55 uur blijven steken, maar het vertrouwen is wederom gegroeid. Volgende week gaat het gas er even af. Zondag 8 maart eerst 's ochtends een clinic in Utrecht verzorgen en daarna als een speer naar Alphen.
De waarden van vandaag:
Duur: 2:55
Afstand: 29.57 km
Gemiddelde hartslag: 156
Maximale hartslag: 171
Calorieën: 2558
Bekijk hier de vandaag gelopen route. Tip voor degene die in de omgeving woonachtig zijn.

9 opmerkingen:

 1. Hoi John, hoe gaat ie? een beetje uitgerust nu?
  Een leuk stukje heb je geschreven. Ik ben blij dat je het vandaag hebt volgehouden. Zeker na gisteren. Het gaat allemaal goedkomen.
  Tot dinsdag.
  Terry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. -> Terry,
  Lekker relaxed vanmiddag. Ik ben verbazingwekkend genoeg fitter als vorige week.
  Ik ga ervan uit dat jij alweer helemaal hersteld bent.
  Tot dinsdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He John, alles OK? Goed te horen dat je je alweer goed voelt. Met mijn lijf gaat het ook prima. Na thuiskomst een uitgebreide douche, daarna voetbal gekeken bij MSV (Terry was daar ook), een wasje, even stofzuigen, strijken en daarna ging ik pas voor het eerst op mijn krent zitten. Dat werd wel tijd. Morgen een rustig dagje, dus dinsdag zijn we er weer klaar voor. Tot dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. -> Annet,
  Hoe is het met de knie, heb je daar geen last meer van gehad? Gisteren vroeg naar bed, en vanavond een uurtje naar de sportschool. Dinsdag zijn we er weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn knie is nog iets gevoelig, maar meestal is dat na 1 dag weer verdwenen. Ook mijn lies plaagt me nog een beetje, maar dat heeft ook een dag rust nodig. Ik denk dat ik vanavond de sportschool maar oversla.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooie route, deze ken ik eigenlijk alleen maar van de racefiets. is dat zuidelijke stuk van de route dat fiets/voetpad wat helemaal los ligt van de autoweg ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. -> Annet,
  Doe je wel een beetje voorzichtig en gebruik de rustige week om te herstellen en er nog sterker uit te komen. Ook op jou zijn we zuinig -;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. -> Johan,
  Klopt. Een deel van de route maakt ook deel uit van de Ijsselsteinloop. Zeker ook met de fiets een mooie route, wel even afstappen als je de kinderboederij doorkruist.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heeeeeeeeeee,speedy.Ben je er klaar voor,heb je er zin in,durf je het aan.NATUURLIJK,J.De Boer gaat er 1000 procentjes voor.En als ik het zo hoor van speedy 2 moet dit geen probleem zijn.Je hebt er hard genoeg voor getraind.Ik zouw zegge veel succes niet de man met de hamurr tegen komen en ik hou je nauwlettend in de gaten.ZtMOP!!!!!

  Supperrrrvly

  BeantwoordenVerwijderen