donderdag 19 maart 2009

Rust en aftellen

Na de zware week is het nu tijd om te af te bouwen en te herstellen. Na de duurloop van zondag heb ik helaas een lichte kou gevat (of zou het vermoeidheid zijn?).
Ook de hamstrings protesteerden en waren erg gevoelig, wat mij gelijk heeft doen besluiten er maar een héél rustige week van te maken.
Maandagavond heb ik na 2 weken m'n gezicht ook weer eens in de sportschool laten zien, en dinsdagavond de training overgeslagen ten gunste van een lekkere massage.
Nog wel een bezoekje aan de baan gebracht om te informeren hoe het met Hotze ging na de CPC, en te zien hoe het Annet en Terry tijdens de training verging.
Hotze was inmiddels al aardig opgeknapt en de lach was nog niet van zijn gezicht verdwenen. Annet en Terry liepen zoals altijd netjes constant hun rondjes en zagen er sterk uit.

Gisteravond heb ik de training verzorgd. Prachtig loopweer en lol met de groep gehad. Vandaag loop ik ook nog een beetje te snotteren, dus ik hoop dat het vanavond lukt om een uurtje te lopen met een lage hartslag (tussen -50 en -40).

Martine heeft een interessant stuk op haar blog staan genaamd Training the mind, waarin de mentale benadering in 3 categorieën is verdeeld. Ben je in de aanloop/voorbereiding naar een wedstrijd, of zoals ik je eerste marathon dan is het een aanrader.

4 opmerkingen:

 1. Verstandig hoor!! om zo rustig te doen, kun je zondag weer meedoen met de groep, lekker het bos in. Ik ben zelf net terug van 45 min. lopen, heerlijk op een flink tempo.
  John zie je morgen bij Annet.
  Terry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. -> Terry,
  Het rust aan doen is meer uit nood geboren. Met de rust ga ik ervan uit dat het zondag weer gaat. Anders kom natuurlijk ook teveel op achterstand.
  Tot morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maak je geen zorgen John, deze week mag je rustig aan doen, dus dat komt goed uit.
  Ook ik heb een kleine 8 km gelopen met een gemiddelde van 5.39 per km. Hartslag in zone 1 (gem 136) dus dat ging heel goed. Ik ga snel naar m'n bedje, want ik ben bijna jarig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. -> Annet,
  Lekker geslapen? Van harte gefeliciteerd!!!
  Gisteravond heb ik een poging gewaagd, maar ik ben op 5 km blijven steken. Voelde niet lekker, de hartslag bleef wel netjes op 156 bij 5.20, maar de (lichte) verkoudheid speelde mij toch nog parten.
  Zondag gaat het hopelijk weer beter.
  Prettige dag.

  BeantwoordenVerwijderen