maandag 2 maart 2009

Sterker worden...

Vanochtend was het zover.. de afspraak die reeds een maand eerder gemaakt is voor een bezoek aan de orthopeed in het Hofpoort ziekenhuis Woerden om de knie verder te laten onderzoeken.
Ik heb er de laatste weken geen aandacht aan besteed op het blog, omdat daar ook geen reden toe was. De knie heeft niet voor noemenswaardige problemen gezorgd tijdens en na de trainingen buiten de vermoeidheid die zich na een training voor kan doen.
Ook al kost het weer wat tijd, ik was toch van mening dat de afspraak doorgang moest hebben om alles uit te sluiten.

Na een kort onderzoek stond ik dan ook zo weer buiten. De orthopeed heeft de knie bekeken en op basis van mijn ervaringen van de afgelopen weken vastgesteld dat nader onderzoek in de vorm van een MRI en/of foto's niet voor verrassingen zullen zorgen.
De conclusie is eigenlijk heel simpel. Door de toegenomen trainingsarbeid is het gewoon een vorm van overbelasting geweest die de pijn veroorzaakte. Minuscule beschadigingen die door de trainingen ontstaan en anders binnen x-tijd herstelden, moeten dat nu in een kortere tijd doen.
Het aantal trainingsmomenten per week is bijna gelijk gebleven, maar de kilometers zijn vanzelfsprekend toegenomen.

Naarmate het evenement nadert ervaar ik wel dat het herstel na de trainingen steeds sneller en beter verloopt. Ondanks de zware (afgelopen) week ben ik beter en sneller hersteld van de duurloop van gisteren in vergelijking tot een week eerder. Ik voel dat ik sterker wordt, en ook best een training kan missen zonder meteen terug te vallen. We zijn nog steeds op de goede weg...

2 opmerkingen:

  1. Alweer een zorg minder. Dus maak je niet meer druk om pijntjes. Ik ben blij voor je dat dit voor extra zelfvertrouwen zorgt. Het gaat gewoon lukken, daar ben ik van overtuigd!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n doorzetter laat zich toch niet kennen door een knietje. Behalve dan als het knietje op de verkeerde plek is... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen