zondag 29 maart 2009

Diepgaan door Dordt

De laatste test voor de marathon. Deze hadden wij gepland in Dordrecht (Dwars door Dordt).
Nog één keer diepgaan en alles uit de kast halen, deze week herstellen om er volgende week zondag helemaal klaar voor te zijn.

We hadden afgesproken eerst Vincent en daarna Monique op te pikken om vervolgens Trees, Annet en Ben in de sporthal van AV Parthenon te ontmoeten. Kort na elkaar kwamen we aan en hadden we nog ruim de tijd om een praatje te maken, op de baan in te lopen en aan de start te verschijnen.
De middag begon met een zonnetje en uit de wind was het zelfs aangenaam te noemen.
Bij start was Vincent, op jacht naar een snelle tijd al snel uit het zicht verdwenen op enige afstand gevolgd door Trees. Annet en ik vormden een koppel envenals Ans en Monique. Ook Ben was ondertussen al onderweg.

Om niet te hard van start te gaan bleven Annet en ik de eerste 2 kilometer samen, waarbij de eerste in 4:59 min/km en de 2e kilometer in 4:51 min/km werden afgelegd. Ik zat lekker in mijn vel en de rustige start zorgde ervoor dat ik goed op gang kon komen. Annet gaf aan het tempo nog niet verder op te willen voeren, dus besloot ik ervandoor te gaan op jacht naar een nieuw pr op de 10km.
Vanaf dat moment heb ik de snelheid op kunnen voeren om tot een gemiddelde snelheid van 4:33 min/km. Na 45 min 47 sec kwam ik over de finish om te constateren dat ik ruim een halve minuut van mijn pr had afgelopen.
http://connect.garmin.com/player/2827141
Een stralende Vincent stond mij al op te wachten. De vorm waarin Vincent op dit moment verkeerd en wellicht ook de nieuwe Nike Lunaracer hadden een fantastische eindtijd van 36:15 tot gevolg.

Napratend wachten wij Annet, Ans en Monique op. Annet kwam in een hele nette 47:56 over de streep, wat weliswaar geen nieuw pr is, maar genoeg vertrouwen geeft voor volgende week.

Ans en Monique kwamen moegestreden in resp 58:39 en 58:40 over de mat, wat betekende dat Ans voor de 2e maal de 10km onder het uur werd afgelegd. Monique zat er flink doorheen, maar diepgaan mag als je voor het eerst onder het uur komt.
Ben heeft een hele nette 43:46 gelopen en ook hij is klaar voor Rotterdam.
Onze haas, Trees bleek na Vincent en voor mij gefinished te zijn, en met een knappe tijd van 42:58. Dit leverde haar de 2e plaats in V50 op. Ik had vandaag al graag bij haar gebleven, maar dit is een tempo dat voor nog iets te hoog gegrepen is.

We kijken allen in ieder geval met een goed gevoel terug op deze dag en zien de marathon vol vertrouwen tegemoet.

Terry kon er vandaag niet bij zijn vanwege het tijdstip, maar heeft vandaag wel gelopen. Morgen zal zij een stuk schrijven hoe dat is gegaan.


4 opmerkingen:

 1. Hé John, Benieuwd hadden we je log al bezocht maar nog geen berichtje over vandaag gevonden. Maar, de website van Dordt was al bijgewerkt, dus we hadden jou (en de anderen) al gevonden. Intussen was jij alweer braaf aan je verslag begonnen. Leuk! En natuurlijk: proficiat met deze prachtige tijd. Niets staat een goede 42,195 meer in de weg. Intussen heeft Terry, gehaast door Wilfred en Rob, ook haar pr verbeterd. We hebben haar helaas niet persoonlijk kunnen feliciteren, want wij draaiden nog volop rondjes om de plas. Ik ben (nog wat dizzy van de jetlag) na 20 km gestopt, Marc is als haas (op 5.20) nog een laatste rondje doorgegaan voor een enkele fanatiekeling. Woensdag is Marc op de training (ik ben 's avonds aan het werk.....) maar zondag zien we je (hopelijk meerdere keren!) langs snellen. Wij hebben er zin in! Rust lekker uit en: geniet van de pasta deze week. Je weet het: yes, you can!!!! Marc & Hanée

  BeantwoordenVerwijderen
 2. -> Marc en Hanée,
  Jullie zijn ook zo snel. Na het avondeten ben ik gestart met het plaatsen van een update. We hebben vandaag echt genoten en zien de 42,195 vol vertrouwen tegemoet.
  Ik kan me best voorstellen dat jij (Hanée) niet helemaal in shape was, maar je schudt die 20km er dan toch even uit. Klasse.
  Goeie actie afgelopen dinsdag ;-)
  Tot woensdag en zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha die John,

  Goed gedaan jochie! Op naar de 42 km, Ik hoop dat ik zondag nog even tijd heb om te gaan kijken in Rotterdam.
  Ik wil je trouwens nog bedanken voor het laatste stukje hazen van afgelopen zaterdag. Ik had anders niet zo strak aan de 24 minuten aan gezeten.
  Grtz Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 4. -> Alex,
  Thnx. Alle supporters zijn natuurlijk van harte welkom. Lopen we met z'n vieren in ieder geval iets lichter richting de Coolsingel.
  Ik weet hoeveel profijt je van een haas kunt hebben, maar uiteindelijk heb je het wel gewoon zelf gedaan.
  Gr.
  John

  BeantwoordenVerwijderen